Nacistička parola usred Zagreba

Na zidu Klinike za traumatologiju u centru Zagreba nalazi se grafit koji slavi Hitlera i naciste. Iscrtani su i svastika i ustaški simboli.

Parola nacista, koja slavi Hitlera i Treći rajh, "Jedan narod, jedno carstvo, jedan vođa", ispisana je na zidu klinike u centru Zagreba, javlja portal Index.hr.

Kako se navodi, grafit već neko vreme stoji na prometnoj raskrsnici.

Budući da, kako piše Index.hr, niko za sada nije pokazao interes da ga ukloni, Evropska civilna inicijativa iz Zagreba je poslala prijavu Gradu Zagrebu.

"Imajući u vidu temeljne osnove Ustava Republike Hrvatske, te da narodi Republike Hrvatske ne baštine nacizam i ustaštvo, ne očekujemo ništa manje nego da ovaj sramotni prikaz veličanja totalitarnih režima Holokausta bude odmah uklonjen", stoji u dopisu Inicijative.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи