Komšić odgovara Vučiću

Lider demokratske fronte Željko Komšić "obratio" se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom izjava Vučića poslednjih dana da je zabrinut eventualnom izbornom pobedom Komšića za mesto člana Predsedništva BiH.

"Pre svega želim napomenuti gospodinu Vučiću da ću ja, ukoliko budem izabran, biti izabran glasovima građana BiH, a ne kako to gospodin Vučić kaže, nekom etničkom većinom, lepeći glasačima etikete na čelo", rekao je Komšić, preneo je portal nap.ba.

Komšić je upitao i zbog čega Vučić poslednjih dana izražava "toliku bojazan mojim eventualnim izborom".

"Ne veličam ja ustašku NDH kao vaš prijatelj Dragan. Nije moja stranka pravila spiskove za progon Srba u Mostaru, u zadnjem ratu, nego stranka vašeg favorita Dragana. Ne zabranjujem ja jednakopravnost Srba u Mostaru i Hercegovačko - neretvanskom kantonu nego stranka vašeg favorita od čije pobede ne strahujete", tvrdi Komšić.

On je upitao srpskog predsednika da li mu je draže da na mestu člana Predsedništva vidi one koji veličaju ustaštvo, one koji su se "proslavili" izgonom Srba i one što i danas smatraju da Srbi treba da budu građani drugog reda.

broj komentara 9 pošalji komentar
(nedelja, 16. sep 2018, 14:43)
Воронцов [neregistrovani]

По уставу БиХ интересе РС штити члан Председништва БиХ из РС

Према томе друге бирају други и то је њихово право. Како интересе РС брани члан из РС то се важне одлуке и не могу донети без сагласности РС па је тако заштита интереса РС уставом загарантована.

(nedelja, 16. sep 2018, 14:21)
anonymous [neregistrovani]

Sto se Srba tice neka rade sta god zele ali cisto da se zna

Za sve ove koji tvrde da podrzavajuci Covica i bosanski HDZ Srbi podrzavaju ustastvo. Cisto da napomenem da je doticni Komsic bio u tkz. Armiji BiH i da se zalagao za celovitu i unitarnu BiH isto kao i pokojni Blaz Kraljevic koji je bio lojalan Aliji kao i Komsic. Obojica su se borili za Bosnu bez Srba...

(nedelja, 16. sep 2018, 13:24)
anonymous [neregistrovani]

Pa onda se Vučić meša u izbore.

Šta on ima da priča o nekim kandidatima I načinu njihovog izbora?
Očigledno da je nemoć razlog, jer ga je Srbin Ivanić upozorio da se ne meša...
Stvarno poražavajuće...
Zašto tolika podrška HDZ, a onda kukamo da su ustaška stranka???
Nečuveno!

(nedelja, 16. sep 2018, 12:37)
anonymous [neregistrovani]

Oper Komsic

Bio je on član predsjednistva BiH.
Vidjeli smo kako on štiti i voli srbe.
Srbi otvorite dobro oči i uši

(nedelja, 16. sep 2018, 12:31)
anonymous [neregistrovani]

@Zaista, ne razumem

Ako ne razumete, onda prvo treba da se informisete i da malo duze od godinu dana poznajete situaciju u BiH, a ne da pisete napamet samo da bi nesto napisali. Vucic je potpuno u pravu jer je upravo Komsic tokom svoje burne i duge politicke karijere u BiH bio najveci zagovornik unitarizacije BiH, sto implicitno dovodi do gasenja Republike Srpske. Zahvaljujuci njemu, mnoge ingerencije Republike Srpske su prebacene na zajednicki nivo BiH i ako bi bio ponovo izabran, sa tim bi se nastavilo. Istina da nista dobro nije doneo Hrvatima, ali jos manje Srbima za vreme svoje politicke karijere. Komsic je unitarista koji gleda samo svoj licni interes, da ne kazem stolicu, narodi u BiH ga zanimaju koliko i narod u Americi.

(nedelja, 16. sep 2018, 11:50)
anonymous [neregistrovani]

Ostao sam bez teksta...

Komšić je upravu. Zar da u jednom momentu prešućujemo ustašluk nekih, zbog nekih naših ciljeva, dok ga u drugom momentu osuðujemo???
Kakav je onda naš moral?
Kakav je onda naš stav prema ustaštvu? Čas dobar, čas loš?
Kakav je naš odnos prema našim žrtavama NDH???
Po potrebi ih zaboravimo, kad nama treba????
Sram nas bilo!

(nedelja, 16. sep 2018, 11:35)
anonymous [neregistrovani]

@Zaista, ne razumem izjavu Vučića?

Зато што је Комшић про-изетбеговићева струја. То што он на локалу води политику наводно да "помаже Србима" поводом Мостара, то је један обичан политички маркетинг. На глобалу, он је један од оних што су заговарали и сроводили унитаризацију БиХ, противно вољи Срба. Између осталог, нисам чуо да ХДЗ у БиХ отворено напада Србију и назива је агресором - док се то од Комшића који је, између осталог, био припадни Армије БиХ и тек како могло чути. Тако да, заиста не разумем што би се мешали у ствари које уопште нису тако једноставне како је то Комшић изјавио и како делују.

(nedelja, 16. sep 2018, 09:51)
anonymous [neregistrovani]

Zaista, ne razumem izjavu Vučića?

Ni Dodika. Saraðuju sa otvorenim podrzavaocem ustaštva, NDH, Bleiburga, a smeta što jedan Hrvat dobija glasove drugog naroda?
Komšić - Vučić 1-0, bez obzira na moju silu podršku Vučiću.

(nedelja, 16. sep 2018, 08:28)
Mostarac [neregistrovani]

Čovek je u pravu

Šta se on meša.