Dodik: Nema skrivenog uticaja Rusije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nema "skrivenog ruskog uticaja" u saradnji RS sa Ruskom Federacijom.

Republika Srpska je, kaže Dodik, spremna za saradnju i sa svim drugim državama u regionu i šire koje to žele, ali ne želi da se odvoji od prijatelja kao što je Rusija i ponosi se tom saradnjom, prenose Nezavisne novine.

Kaže da nije dobro da se svaki vid saradnje RS i Rusije prikazuje "na maligni način s ciljem sprečavanja ruskog uticaja na ovom prostoru".

"To su gluposti koje treba da odbacimo, jer ne smemo biti zamorče jednog političkog pristupa, koji govori da saradnja u oblasti zdravstva, kulture i privrede može da bude nešto drugo, osim na dobrobit onih koji u tome učestvuju", rekao je Dodik ističući da je Rusija "nesumnjivi prijatelj RS".

Tokom obraćanja na forumu o strateškom dijalogu o saradnji Sankt Peterburga i RS, kojem prisustvuje i gubernator tog grada Georgij Poltavčenko, Dodik je rekao da ruski stav prema BiH nije navijački za jednu stranu, već principijelan u podršci Dejtonskom sporazumu.

Poltavčenko je govorio o dosadašnjoj i mogućnostima buduće privredne saradnje sa RS.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 16. sep 2018, 10:31) - anonymous [neregistrovani]

Hmmmmm?

Sa zapada su uvek dolazili samo problemi i direktive za razliku od istoka koji je uvek samo pomagao kolikose moglo!