Kitarovićeva pozvala na jedinstvo i "ispravljanje grešaka"

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je na "jedinstvo kakvo su Hrvati imali u Domovinkom ratu radi kritičkog sagledavanja grešaka koje su učinjene u dosadašnjem razvoju zemlje".

Obraćajući se na centralnoj proslavi Dana Hrvatske ratne mornarice u Pločama, predsednica je rekla da je "jedinstvo u Domovinskom ratu bilo osnov stvaranja hrvatske države", te da je takvo jedinstvo u svim oblastima potrebno i danas kako bi, kako je rekla, izgradili Hrvatsku za kakvu su se borili hrvatski veterani.

Grabar Kitarovićeva je rekla da su mnogi veterani ugradili život u "temelje Lijepe naše noseći sa sobom ideal uređene, pravedne i prosperitetne Hrvatske" i zato, istakla je, ne smeju biti ni zaboravljeni ni iznevereni.

"Još manje smemo izneveriti našu decu i mlade, za čiju smo budućnost odgovorni. Stoga greške koje smo učinili u dosadašnjem razvoju moramo kritički sagledati, priznati i ispravljati", poručila je Grabar Kitarovićeva, koja je i vrhovni komandant Oružanih snaga Hrvatske, preneli su hrvatski mediji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 14. sep 2018, 19:22) - anonymous [neregistrovani]

Boze!

Ova gospodja poziva za jos jednu Hrvatsku sa ovom nije zadovoljna.