Van der Belen: Alpbah možda ostavio pogrešan utisak

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen ocenio je, povodom optimizma nakon istupanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija na Evropskom forumu Alpbah, da je moguće da se stekao pogrešan utisak, piše austrijska štampa.

"Videćemo kako će se nastaviti razgovori Beograda i Prištine. Moguće je da je Alpbah ostavio pogrešan utisak", rekao je Aleksander van der Belen prilikom posete Hrvatskoj.

Van der Belen je, povodom odbijanja predsednika Vučića u protekloj rundi dijaloga u Briselu da se sastane sa Tačijem, kazao da ne može da oceni zašto je sada došlo do određenih promena, ali da ne isključuje mogućnost da će za dve nedelje sve biti drugačije.

Podsetio je da je u proteklom periodu bilo pozitivnog razvoja na Zapadnom Balkanu, kao što je rešenje spora oko imena Makedonije, ali i dodao da postoji još "par kamenova spoticanja, koji moraju da se uklone".

Podvukao da svi bilateralni konflikti treba da budu rešeni pre pristupanja, zbog iskustva koje je EU imala sa Kiprom.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 12. sep 2018, 19:50) - Snezana [neregistrovani]

Spaniju svi preskacu

Niko nespominje sta se to desava u Spaniji pod uticajem desavanja na Balkanu, otvorili su mogucnost menjanja granica i sada im se to vraca.