Vlada Crne Gore: Nema mišljenja Venecijanske komisije

Radio-televizija Crne Gore je prenela na svom portalu da je Vlada Crne Gore saopštila da je Venecijanska komisija greškom objavila radni dokument nacrta zakona o slobodi veroispovesti. Ističu da nikada nije poslat Vladi Crne Gore, niti da ga je potvrdila Venecijanska komisija.

Venecijanska komisija je, kako RTCG prenosi, reagovala na navode dnevnog lista Dan, koji je objavio informaciju da su Venecijanska komisija i OEBS/ODHIR-a u mišljenju koje su pre tri godine dostavili Vladi Crne Gore, ocenili da bi konfiskacija crkava i njihove imovine koju je Vlada planirala nacrtom Zakona o slobodi veroispovesti iz 2015. godine, predstavljala kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima, kojom se garantuje pravo na mirno uživanje imovine.

"Taj dokument nikad nije bio upućen crnogorskim vlastima. Rad na njemu nikada nije završen, jer se odnosio na nacrt zakona koji je kasnije odbacilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. U to vreme dogovoreno je da se pripremi novi nacrt zakona i da se dostavi Venecijanskoj komisiji na mišljenje", saopštili su iz Venecijanske komisije.

broj komentara 0 pošalji komentar