Sukob demobilisanih boraca i policije na protestu u Sarajevu

Sedam policajaca je povređeno, a četiri osobe su uhapšene tokom sukoba bivših boraca Armije BiH i policije u centru Sarajeva. Policija koristila suzavac.

Situacija u centru Sarajeva je posle sukoba bivših boraca Armije BiH i policije normalizovana, ali su borci najavili da će da nastave sa okupljanjem, s ciljem da nateraju parlament Federacije BiH da odmah usvoji novi zakon koji bi regulisao njihova prava. 

Većina bivših boraca se razišla, dok se mali broj vratio ispred zgrade parlamenta Federacije BiH, preneo je sarajevski portal Kliks.

Nekoliko stotina demobilisanih boraca sukobilo se s policijom kada su učesnici protesta blokirali glavnu saobraćajnicu u Sarajevu.

Tom prilikom je, kako je naveo Kliks, povređeno 30 bivših boraca. Policija je saopštila da su povređena sedmorica policajaca, a da su četiri osobe uhapšene.

U policiji su rekli da su upotrebili silu i suzavac jer su pojedini borci imali metalne šipke.

S druge strane, borci tvrde da nisu došli da bi pravili bilo kakve probleme, odnosno da nisu imali u planu da blokiraju ulicu niti da se tuku s policijom. 

Pojedinim borcima je od suzavca pozlilo, pa su zatražili lekarsku pomoć.

Demobilisani borci sa područja Federacije BiH počeli su danas proteste pred parlamentom tog entiteta BiH, zahtevajući da se zakaže hitna sednica oba Doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.

Prvobitno je bila blokirana saobraćajnica pred zgradom parlamenta Federacije BiH, da bi borci potom krenuli u šetnju drugom stranom Miljacke i blokirali Obalu Kulina bana, gde je došlo do incidenta između demobilisanih boraca i policije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво