Sara Vidak osuđena na četiri meseca zatvora

Beograđanka Sara Vidak proglašena je krivom za napad na sudiju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić. Vidakovoj je odlukom suda ukinut pritvor do pravosnažnosti presude.

Sara Vidak je osuđena na kaznu zatvora od četiri meseca, pišu Vijesti.me.

Nju je Osnovno državno tužilaštvo teretilo za fizički napad na sudiju Stanišić.

Ranko Šćekić, advokat Sare Vidak, kaže da ona u Beogradu može da čeka pravosnažnu presudu i dodaje da će u zavisnosti od razvoja događaja odlučiti da li da pišu žalbu.

"I dalje smatramo da je Sara Vidak nevina", rekao je Šćekić za N1.

Pred Osnovnim sudom u Kotoru svedočili su Sarina majka Olivera Vidak i momak Stevan Prpa.

Olivera Vidak je rekla da im se sudija obraćala neprijatnim tonom i ponavljala kako ona nije nadležna za njihov slučaj. Takođe je navela da je sudija njenu ćerku uhvatila za ruku i da ju je odgurnula.

"Kada je Sara upitala – odakle vam pravo da me dirate, tek tada je Stanišićeva povikala da je napadnuta", izjavila je Olivera Vidak i dodala da je Jelena Stanišić samu sebe štipala, što je, tvrdi, video njen maloletni sin koji je sedio u hodniku.

Prpa je takođe tvrdio da je sudija Stanišić uhvatila Saru za ruku, kao i da je policajac gurao njenu majku Oliveru Vidak.

I on je u svom iskazu istakao da je Sarin brat u jednom momentu povikao da sudija Stanišić sama sebe grebe i štipa.

Pročitan je i izveštaj sudskog veštaka za medicinu u kojem se navodi da su kod Stanišićeve konstatovane ogrebotine i crvenilo u predelu desnog ručnog zgloba, što je moglo nastati od stezanja i grebanja noktima, a konstatovana je i psihička reakcija na stres.

Advokat Sare Vidak, Srđan Lješković, rekao je da nije naloženo uzimanje tkiva ispod noktiju njegove klijentkinje kako bi se videlo da li odgovara nalazu, a da povrede Jelene Stanišić nisu ni fotografisane.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво