Dodik: Odbili smo migrante, smestili ih u srpska sela u FBiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da postoji ozbiljan plan da se u BiH zadrži dobar broj migranata i naveo da su nakon odbijanja RS da otvori tri sabirna centra za njih, migranti smešteni u srpska sela u FBiH, a da će on kao član Predsedništva BiH tražiti njihovu deportaciju.

"Ukoliko zatraže azil, dobiće ga i za pet godina postaće građani BiH sa pravom glasa", rekao je Milorad Dodik, odgovarajući na pitanje o migrantskoj krizi u BiH tokom sinoćnjeg gostovanja na RTRS.

Navodi se da je Dodik ponovio da migranti mogu samo da prođu kroz Republiku Srpsku, ali nikako da se tu zadržavaju i dodao da je u tom kontekstu apsolutno neprihvatljivo da se na teritoriji Srpske prave sabirni centri za njih.

"Savet ministara je odredio da jedan sabirni centar bude u Zalužanima, jedan u Bijeljini i jedan u Trnovu", rekao je Dodik i dodao da je vlast Srpske to odbila, pa su odlučili da ih smeste u srpska sela u FBiH u kojima bi trajno ostali.

Dodik je izneo tvrdnju da je među migrantima veliki broj bezbednosno opasnih lica i poručio da je rešenje migrantske krize u BiH deportacija.

"Kao član Predsedništva BiH, što ću sigurno biti, tražiću njihovu deportaciju", rekao je Dodik.

"Ne verujem sudovima BiH, jednom su oslobodili Orića"

Dodik je, povodom početka obnovljenog suđenja bivšem ratnom komandantu Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću, rekao da nema poverenja u pravosuđe BiH koje ga je oslobodilo u prethodnom postupku.

Istakao je da je Orić ratni zločinac koji je ubijao ljude samo zato što su Srbi i koji je bežao od ruke pravde zbog svega onoga što jeste pravosuđe BiH, prenela je RTRS.

"Ubijao je svedoke da ne bi bio osuđen", rekao je Dodik i dodao da je Orić ubijao srpski narod samo zato što su pravoslavne veroispovesti i srpske nacionalnosti.

Pred Apelacionim većem Suda BiH sutra bi trebalo da počne obnovljeno suđenje Oriću, kao i bivšem pripadniku Armije BiH Sabahudinu Muhiću.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво