Hrvatskom novinaru pretnje smrću zbog emisije o proslavi "Oluje"

Domagoj Zovak, urednik hrvatske satirične emisije "Njuz Bar Prajm Tajm", dobio je pretnje smrću preko društvenih mreža nakon poslednje epizode emisije, koja se bavila obeležavanjem godišnjice "Oluje" u Hrvatskoj.

Nakon te epizode koja se emituje i na regionalnoj televiziji N1, Zovku je putem Fejsbuka poručeno: "I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se".

Zovak je s istog profila i pre dobijao poruke, ali se uglavnom radilo o uvredama. Ovog puta, međutim, reč je o pretnji smrću, a osim poruke da će "dobiti u potiljak", muškarac je Zovku poslao i red vožnje autobuske linije kojom je putovao godinama u poseti porodici.

Novinar je ceo slučaj prijavio policiji.

"Sjajno je što smo toliko napredovali kao društvo da je normalno kad na televiziji vide nešto što im se ne sviđa, da se jednostavno, umesto daljinskog upravljača, ljudi odluče za pretnju smrću autoru emisije", ističe Zovak.

"Trebalo je dogurati do ovoga. Ali, malo branitelji koji otkazuju koncerte nepodobnim pevačima, pa tužilaštvo koji ne goni one koji prete, 'jer su bili pijani i jer su branitelji', pa predsednica koja kaže da su pretnje samo izraz nezadovoljstva i konačno dođemo do ovako olakog razbacivanja s pretnjama smrću. Ja sam to sad prijavio", rekao je Zovak za N1 i dodao: "Kao Vojko Vrućina, reka' san – ne može".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво