Hrvatskom novinaru pretnje smrću zbog emisije o proslavi "Oluje"

Domagoj Zovak, urednik hrvatske satirične emisije "Njuz Bar Prajm Tajm", dobio je pretnje smrću preko društvenih mreža nakon poslednje epizode emisije, koja se bavila obeležavanjem godišnjice "Oluje" u Hrvatskoj.

Nakon te epizode koja se emituje i na regionalnoj televiziji N1, Zovku je putem Fejsbuka poručeno: "I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se".

Zovak je s istog profila i pre dobijao poruke, ali se uglavnom radilo o uvredama. Ovog puta, međutim, reč je o pretnji smrću, a osim poruke da će "dobiti u potiljak", muškarac je Zovku poslao i red vožnje autobuske linije kojom je putovao godinama u poseti porodici.

Novinar je ceo slučaj prijavio policiji.

"Sjajno je što smo toliko napredovali kao društvo da je normalno kad na televiziji vide nešto što im se ne sviđa, da se jednostavno, umesto daljinskog upravljača, ljudi odluče za pretnju smrću autoru emisije", ističe Zovak.

"Trebalo je dogurati do ovoga. Ali, malo branitelji koji otkazuju koncerte nepodobnim pevačima, pa tužilaštvo koji ne goni one koji prete, 'jer su bili pijani i jer su branitelji', pa predsednica koja kaže da su pretnje samo izraz nezadovoljstva i konačno dođemo do ovako olakog razbacivanja s pretnjama smrću. Ja sam to sad prijavio", rekao je Zovak za N1 i dodao: "Kao Vojko Vrućina, reka' san – ne može".

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 18. avg 2018, 00:55)
anonymous [neregistrovani]

Na delu..

..jacanje ustastva. I to je najvise izrazeno kod tzv.branitelja koje je u stvari leglo proustastva i mrznje prema Srbima i Srbiji.