Hrvatski ministar pomogao srpskim turistima na Braču

Tokom jakog nevremena koje je zahvatilo severni Jadran, u uzburkanom moru kod Milne na Braču zateklo se dvoje srpskih državljana, a u spasavanju je pomogao hrvatski ministar rada Marko Pavić, prenose hrvatski mediji.

Otac i ćerka iz Beograda spasavali su brod i završili u moru, a pošto nisu mogli da se popnu nazad i umalo završili na oštrim stenama, pomogli su im hrvatski ministar rada i još jedan meštanin, prenosi Jutarnji list.

Pola sata borili su se Tihomir Proševski i njegova ćerka Violeta s nevremenom pokušavajući da usidre brod, ali sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućim naletima talasa i udarima vetra, pa se u jednom trenutku konopac koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona, piše hrvatski portal 24sata.hr.

Proševski je skočio s broda da rasplete konopac, a za njim je u strahu skočila i njegova ćerka.

U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su da spuste merdevine i više nisu mogli da se popnu na brod.

Videvši ljude u moru koji su se našli između oštrog stenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju da spasu svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani uvale doplivao još jedan meštanin u pomoć.

Boreći se s olujnim vetrom, zajedničkim snagama, ljude su uspeli da dovedu do obale, a brod prema šljunkovitoj plaži.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво