Milačić se izvinio Srbima u Hrvatskoj

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić preneo je predsedniku Srpskog narodnog vijeća za Šibensko-kninsku županiju Borislavu Šariću izvinjenje u ime, kako je naveo, većinske i prave Crne Gore, koja se, kaže, stidi učešća pukovnika crnogorske vojske na proslavi "Oluje".

Milačić kaže da je s delegacijom svoje stranke u poseti Srbima u Hrvatskoj kao "predstavnik Njegoševe Crne Gore", koja, objašnjava, smatra da je učešće crnogorskog predstavnika na toj proslavi antisrpski, anticrnogorski i anticivilizacijski čin.

"Slaviti zločin, i to sa pečatom zvanične crnogorske vlasti, predstavlja regionalno veliku bruku nanesenu celoj Crnoj Gori. Zbog toga smo, na skroman i simboličan način, došli da vam se najdublje i ljudski, u ime prave i većinske Crne Gore izvinimo", preneo je Milačić.

"Mi ćemo se, kao nova generacija političara, truditi da izgradimo najbolje odnose sa svim državama u regionu", poručio je Milačić.

U saopštenju Prave Crne Gore navodi se i da su predstavnici te partije boravili kod porodice odbornika Save Vojnovića, koji se nakon proterivanja u "Oluji" vratio u svoje selo nadomak Knina, i da su posetili srpski manastir Krka iz 1345. godine.

broj komentara 8 pošalji komentar
(ponedeljak, 13. avg 2018, 17:25)
anonymous [neregistrovani]

@Pravcijata C

Као неко ко је поријеклом из Црне Горе, не знам што причаш. Црна Гора никад није била симбол српства? Књигу у шаке. А и запитај мало свог ђеда што ће ти рећи о томе... Сва срећа па ми у породици то памтимо, а из срца смо Црне Горе и вековима ту живјели. А што се власти тиче и народа, истина је да постоји велик број народа који подржава ту власт, мањи који подржава опозицију, али постоји и далеко већи број оних које политика уопште не занима и због чега је таква политичка ситуација каква јесте. Као неко из Црне Горе, ево, позивам те, обиђи па ћеш се и сам увјерити.

(nedelja, 12. avg 2018, 11:54)
anonymous [neregistrovani]

Rsk više ne postoji!

A zna se I zašto, a krivci nisu samo Hrvati!

(nedelja, 12. avg 2018, 11:21)
flamantes [neregistrovani]

Pravcijata CG

''Prava CG
Je bila simbol srpstva i slobode i vecina naroda je takva ali vlast je Natovska protiv tradicije CG.
Ovo je ljudski gest prema braci iz Krajine.cccc''
Crna Gora nikad nije bila simbol srtpstva, a većina naroda nije kako je ti zamišljaš, inače bi sruišila''natovsku'' vlast, međutim opozicije zapravo i nema, što misliš zašto?

(subota, 11. avg 2018, 17:22)
Pozitivno [neregistrovani]

Pozitiva

Smatram da je lijepo izvinuti se. Al se ne slazem da je to uradio u ime cijele crne gore. Jer da je vecinski srpsska onda bi oni bili na vlasti.

(subota, 11. avg 2018, 17:18)
anonymous [neregistrovani]

Montenegro

Milo je 1992.g. obilazio vojsku u maskirnoj uniformi na dubrovackom ratistu...NATO to nije zaboravio.

(subota, 11. avg 2018, 17:13)
anonymous [neregistrovani]

Prava CG

Je bila simbol srpstva i slobode i vecina naroda je takva ali vlast je Natovska protiv tradicije CG.
Ovo je ljudski gest prema braci iz Krajine.cccc

(subota, 11. avg 2018, 16:53)
anonymous [neregistrovani]

Treba

Primiti izvinjenje. To je hrabro i lepo. A ne ocekivati da ce se Milo izvinuti.

(subota, 11. avg 2018, 16:39)
Ravnogorac [neregistrovani]

Izvinjenje

I kakve koristi imaj Srbi od tvojeg izvinjenja?Tvoja vlast treba da se izvini,ali oni to nece nikada uciniti,tvrde da je to civilizovano u dvadeset prvom veku.