Banjaluka, pomen stradalima u "Oluji"

U Banjaluci se obeležavaju 23 godine od stradanja Srba u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluji". Položeni su venci na Perduvovom groblju, a u nastavku obeležavanja služen je parastos u Hramu Hrista Spasitelja, prenosi RTRS.

Srbi koji su preživeli najveće stradanje u Hrvatskoj, porodice ubijenih, predstavnici brojnih udruženja, gradskih vlasti, položili su vence na Perduvovom groblju.

Zatim je u banjalučkom Hramu Hrista Spasitelja služen parastos za sve stradale.

U Narodnom pozorištu Republike Srpske biće održana tribina "Dani tuge i sećanja".

Obeležavanje organizuje Dokumentaciono-informacioni centar Veritas.

U Bačkoj Palanci sinoć je održana centralna manifestacija obležavanja Dana sećanja na ubijene i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja", 4. avgusta 1995. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво