Državljani Srbije i Hrvatske uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Trideset jednog migranata iz Pakistana, Avganistana i Indije pokušala su u kombiju da prokrijumčare dvojica državljana Hrvatske i Srbije. Pokušaj je otkriven blizu hrvatsko-slovenačke granice, javila je agencija STA.

Slovenačka policija je saopštila je to uobičjena shema za krajnje nehuman transport izbeglica i da uglavnom kombi prati i automobil.

Dodali su da je lokalno stanovništvo mnogo pomagalo u otkrivanju tih nelegalnih radnji.

Bela Krajina na jugoistoku i obala oko Kopra su ključne tačke na balkanskoj migrantskoj ruti za ulazak u Sloveniju.

Osumnjičeni za krijumčarenje migranata uglavnom su iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH, Turske, Albanije, Italije, Švedske, Sirije, Iraka, Irana, Pakistana i Rumunije...

Koparska policija zabeležila je 52 slučaja trgovine ljudima od 18. jula ove godine, dok je tokom čitave prošle godine takvih slučajeva bilo 25.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво