Zdravko Mamić ostaje u BiH, sud odbio izručenje Hrvatskoj

Nekadašnji prvi čovek zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, ostaje u Bosni i Hercegovini pošto je Vanraspravno veće suda te države utvrdilo da "nema osnova za njegovo izručenje Hrvatskoj". Mamić je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora.

Ova odluka će biti prosleđena Apelacionom veću, koje će doneti konačnu odluku, javljaju sarajevski mediji.

Mamić je u BiH pobegao pošto ga je sud u Osijeku osudio na šest i po godina zatvora, posle čega je Hrvatska raspisala međunarodnu poternicu.

Bivši čelnik Dinama, međutim, osim hrvatskog poseduje i državljanstvo BiH, pa ga vlasti u Sarajevu, shodno slovu zakona, ne mogu izručiti Hratskoj.

"I Tužilaštvo i odbrana su istakli neke bitne činjenice, da je propisana zabrana izručenja svojih državljana, što znači da se u ovom slučaju ne mogu primeniti odredbe bilateralnog ugovora", rekao je u ranije Mamićev advokat Zdravko Rajić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи