Vlada Crne Gore: Ponosni smo na mirnodopsku politiku

Crna Gora je ponosna na svoju istoriju i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regionu i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije, navela je Vlada Crne Gore odgovarajući na komentar predsednika SAD Donalda Trampa da u "Crnoj Gori žive agresivni ljudi".

Iz Vlade, kako su objasnili, poslali su saopštenje, uvažavajući interesovanje brojnih domaćih i inostranih medija da se odredi u vezi sa izjavom predsednika SAD Donalda Trampa koja je data u intervjuu televiziji Foks.

U saopštenju se dodaje da je Crna Gora zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i porodica.

"Država koja je prva u Evropi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Evropsku uniju, doprinosi miru i stabilnosti ne samo na evropskom kontinentu već širom sveta, zajedno sa američkim vojnicima nu Avganistanu", napominje crnogorska Vlada.

Dalje se navodi da Crna Gora gradi prijateljstva, i da ni jedno nije izgubila, kao i da je ujedno sposobna hrabro i odlučno brani i odbrani sopstvene nacionalne interese.

"U današnjem svetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj meri baštinite vrednosti slobode, solidarnosti i demokratije", ističe Vlada Crne Gore.

Zbog svega ovog, zaključuje se u saopštenju, prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je snažno i trajno.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво