Lavrov otkazao posetu Atini

Nema svrhe da ruski ministar spoljnih poslova Segej Lavrov dolazi u posetu Grčkoj s obzirom na trenutne okolnosti, izjavio je ruski ambasador u Atini Andrej Maslov, a grčke diplomate su poručile da je Lavrov ipak dobrodošao u toj zemlji.

Katimerini, takođe, navodi da je Moskva potvrdila da će proterati grčke diplomate, ne navodeći, međutim, kada i koliko diplomata iz Grčke će morati da napusti Rusiju.

Tu vest je ruskoj agenciji Tas potvrdio ruski ambasador u Atini Andrej Maslov.

"Mislim da u trenutnoj situaciji nema poente, makar kada je u pitanju raniji dogovor, pošto je poseta trebalo da se dogodi u septembru. Prerano je govoriti tome dok se situacija ne razreši", istakao je Maslov, prenosi Tas. 

Prema njegovim rečima, Lavrov je dobio poziv da poseti Grčku, ali "ga još nije prihvatio, tako da je teško predvideti dalja dešavanja".

Kako prenosi grčka ANA, Maslov je takođe kazao da će Rusija proterati grčke diplomate, a datumi njihovog proterivanja kao i tačan broj diplomata su još nepoznati.

"Mi smo već rekli da će uslediti recipročne mere. Ne znam kada, ko, ni tačan broj, ali naravno, u skladu sa postojećom praksom, biće kontramera", rekao je Maslov. 

Lavrov je, kako je ranije najavljivano, trebao da poseti Grčku početkom jeseni. 

Atina je odlučila da protera dvojicu ruskih diplomata zbog navodnog pokušaja podmićivanja grčkih zvaničnika "radi dobijanja informacija i podrivanja sporazuma o imenu Makedonije", javio je ranije Katimerini.

Pozivajući se na diplomatske izvore, list tvrdi da su Rusi navodno na razne načine pokušali da "prošire svoj uticaj u Grčkoj", između ostalog i mešanjem u aktivnosti Carskog društva hrišćanskih Palestinaca.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи