Han: Makedonija piše istoriju, nema vremena za gubljenje 

Evropski komesar za susedstvo i politiku proširenja Johanes Han, koji boravi u Skoplju učestvovao je u radu Nacionalnog saveta za evropske integracije i tom prilikom poručio da Makedonija sada piše istoriju i da nema vremena za gubljenje. 

Han je prethodno prisustvovao sednici makedonske vlade na kojoj je i zvanično započet skrining u okviru procesa priključenja te zemlje Evropskoj uniji.

Na sednici Saveta, Han je rekao da je Makedonija sada na početku "dugog putovanja" na kojem je važno demonstrirati inkluzivnost, te da je reč o strateškim prioritetima zemlje.

"Imate jedinu mogućnost da sve snage ujedinite oko dobrog za zemlju. Pred nama je niz izazova i ja vas pozivam da budete fokusirani i ujedinjeni", rekao je Han.

Evropski komesar je istakao da su prioriteti EU, prioriteti koje je utvrdio Evropski savet, a Evropska komisija će, dodao je, nastaviti Skoplju da pomaže u ovom procesu koji uključuje reforme u pravosuđu, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, reformu bezbednosnih i obaveštajnih struktura i reformu javne uprave.

Han je nagovestio da je za budućnost Makedonije važno da predstojeći referendum o sporazumu sa Grčkom uspe i ponovio poziv svim građanima, posebno mladima, da ostvare svoje demokratsko pravo.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво