Zaev ne isključuje mogućnost vanrednih izbora

Makedonski premijer Zoran Zaev nije danas isključio mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora ukoliko je to, kako je rekao, neophodno za održavanje referenduma kojim bi trebalo da se potvrdi sporazum Atine i Skoplja o novom imenu i izmena Ustava.

"Ako se dogovorimo da motivišemo građane da izađu na referendum kako bi on bio uspešan, sve opcije su otvorena pa i ova", rekao je Zaev, odgovarajući na pitanja novinara, preneli su makedonski mediji.

Zaev kaže da je u svakom slučaju vredno pažnje kad opozicija zahteva izbore.

Vanredne parlamentarne izbore traži najuticajnija makedonska opozicija VMRO-DPMNE, a lider te stranke Kristijan Mickoski je juče poručio – prvo izbori, pa NATO i EU.

Makedonija će, kako je rekao, postati članica NATO-a i EU kada se oslobodi političkih tranzicionista koji su zauzeli kancelarije i kabinete, a to je moguće samo kroz prevremene parlamentarne izbore.

Komentarišući navode da ruski biznismeni podrivaju Makedoniju, Zaev kaže da o tome postoje policijski izveštaji.

"Govorim o onome što čujem i na osnovu izveštaja koje primam", rekao je premijer i dodao da je Makedonija mala zemlja koja želi prijateljstvo sa svima, uključujući i Rusku Federaciju.

"Još jednom moramo potvrditi da za Republiku Makedoniju nema alternative, izuzev ravnopravnog članstva u EU i NATO. Sa te tačke gledišta, uvek ćemo imati određenu pažnju i stvarno nećemo dopustiti mešanje stranih faktora u međunarodne sporazume, deklaracije, rezolucije koje se primenjuju u Makedoniji", rekao je Zaev.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво