Slovenija tužila Hrvatsku pred sudom EU u Luksemburgu

Slovenačka vlada je Sudu pravde EU u Luksemburgu podnela tužbu protiv Hrvatske zbog nesprovođenja odluke arbitraže o granici.

Tužba, podneta Sudu pravde EU u Luksemburgu, zasniva se na članu 259 Lisabonskog sporazuma, po kojem država članica može tužiti drugu članicu zbog kršenja zakona EU, prenosi agencija STA.

Kako se navodi, Slovenija je uverena da je Hrvatska odbijanjem da sprovodi graničnu arbitražu donetu 29. juna 2017. godine prekršila principe vladavine prava, podriva sposobnost Slovenije da sprovodi zakone EU i krši šengenska pravila.

Hrvatska želi bilateralni sporazum, dok Slovenija insistira da se poštuje odluka arbitraže, što je stav i EU.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво