Slovenija tužila Hrvatsku pred sudom EU u Luksemburgu

Slovenačka vlada je Sudu pravde EU u Luksemburgu podnela tužbu protiv Hrvatske zbog nesprovođenja odluke arbitraže o granici.

Tužba, podneta Sudu pravde EU u Luksemburgu, zasniva se na članu 259 Lisabonskog sporazuma, po kojem država članica može tužiti drugu članicu zbog kršenja zakona EU, prenosi agencija STA.

Kako se navodi, Slovenija je uverena da je Hrvatska odbijanjem da sprovodi graničnu arbitražu donetu 29. juna 2017. godine prekršila principe vladavine prava, podriva sposobnost Slovenije da sprovodi zakone EU i krši šengenska pravila.

Hrvatska želi bilateralni sporazum, dok Slovenija insistira da se poštuje odluka arbitraže, što je stav i EU.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 14. jul 2018, 02:05)
anonymous sasa [neregistrovani]

Re:Granice

Naravno da neće jer njihovi zakoni važe samo za nas!

(petak, 13. jul 2018, 21:12)
anonymous [neregistrovani]

Nece...

...jer je unutrasnje pitanje EU.Mi treba sto pre da iznesemo svoj stav po pitanju nasih granica i od njega da ne odstupamo ni milimetra,narocito u delu gde komsije potrazuju "katastarsku zemlju preko reke"!?
Ne treba da nas brinu tudje brige,vec nase!

(petak, 13. jul 2018, 20:18)
Gej Srbin [neregistrovani]

Granice

Pa cekaj, ako HR ima granicni spor sa SLO, Kipar neresen status svog severnog dela koji je pod turskom okupacijom, ako EU podrzava teritorijalnu celovitost Ukrajine, BiH, koegzistenciju Severnomakedonaca i Albanaca,... zasto nas ucenjuju kosovskim problemom? Kao, ne mozemo u EU dok to ne resimo! Hoce li sad iz EU izbaciti Kipar, Sloveniju i Hrvatsku jer imaju neresene granicne sporove sa susedima i manjinama?