Pomen Srbima ubijenim kod Bratunca i Srebrenice

U selu Zalazje kod Bratunca, obeleženo je 26 godina od ubistva 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992. godine u selima kod Bratunca i Srebrenice.

Služenjem parastosa i polaganjem cveća kod spomenika i kosturnice u selu Zalazje kod Bratunca, obeleženo je 26 godina od zločina nad srpskim civilima i vojnicima u srebreničkim selima Sase i Zalazje, i bratunačkim Biljača i Zagoni.

Jake muslimanske snage iz Srebrenice, pod komandom Nasera Orića, upale su na Petrovdan 1992. godine u više srpskih sela u srebreničkoj i bratunačkoj opštini ubijajući, pljačkajući i paleći.

Tog dana ubijeno je 69, a ranjeno mnogo više srpskih boraca i civila, dok su 22 nestala i zarobljena.

Za te, kao i za mnoge druge, zločine nad Srbima iz Srebrenice i srednjeg Podrinja, još niko nije odgovarao.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво