"Institucije u BiH nesposobne da se suoče sa slučajem napada na Vučića"

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost parlamenta BiH Borislav Bojić tvrdi da pojedinci i partije u institucijama BiH štite ljude koji su organizovali i izvršili "teroristički napad" na Aleksandra Vučića tokom komemoracije u Srebrenici 2015. godine.

Bojić smatra da to što slučaj nema epilog već tri godine samo pokazuje da institucije BiH nisu sposobne da se suoče sa takvim izazovima.

''Ništa se ne dešava u vezi sa ovim slučajem, iako je svima jasno da se radi o terorističkom aktu koji je javno snimljen i gde se jasno i nedvosmisleno vidi ššta se desilo'', rekao je Bojić za Nezavisne novine.

Iako formalno-pravno postoji mehanizam kako Komisija putem Zakona o parlamentarnoj istrazi može inicirati istražno telo, kaže Bojić, nerealno je da se to desi jer predstoji izborna kampanja, a deo političkih stranaka čiji delegati sede u Komisiji ne bi dozvolio da se nešto uradi tim povodom.

Zamenik predsednika Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za bezbednost Drago Kalabić kaže da je velika sramota za BiH što nije okončana istraga o napadu na Vučića.

''Ovo sigurno rade pod uticajem bošnjackih političara ali, nažalost, tu je i ćutanje srpskih političara koji su u institucijama BiH. Ne samo što su odgovorne institucije BiH, nego bi sigurno želeli da odgovornost prebace na Republiku Srpsku, što je je nedopustivo'', rekao je Kalabić.

Kaže i da su institucije BiH dužne da reaguju i pronađu odgovorne i smatra da je napad na Vučića velika mrlja koja opterećuje odnose BiH i Srbije.

Aleksandar Vučić napadnut je u 11. jula 2015. godine tokom komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici, kojoj je prisustvovao kao premijer Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара