Tužilaštvo BiH otvorilo istragu protiv Dragana Lukača

Protiv direktora Federalne uprave policije (FUP) Dragana Lukača Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu zbog sumnje na zloupotrebu položaja ili vlasti.

Odluka Tužilaštva doneta je nakon što je nedavno FUP odbio da Tužilaštvu prosledi nova saznanja u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele, prenosi portal Kliks.

FUP je 16. aprila dostavio odgovor Tužilaštvu BiH u vezi sa aktom koji je Tužilaštvo BiH uputilo FUP-u 5. aprila, a koji se odnosi na slučaj ubistva Ramiza Delalića Ćele, u kome se navodi da je od Obaveštajno-bezbednosne agencije (OSA) BiH primio određena saznanja koja indiciraju nove činjenice u vezi sa ubistvom Delalića, a koje je 2007. godine u Sarajevu izvršila nepoznata osoba.

"S obzirom na to da je OSA obavestila FUP o činjenici koja je dostavljena v. d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, u kojoj su navedene činjenice ozbiljne kompromitovanosti i korumpiranosti u ovom predmetu tužioca Olega Čavke, u periodu do 2011. godine i narednom periodu, što je prijavio Naser Keljmendi, nepojmivo je dodeljivanje ovog predmeta upravo navedenom tužiocu, te iz tih razloga nova saznanja dobijena od OSA BiH ne mogu biti prosleđena Tužilaštvu BiH", navodi se u dopisu direktora FUP-a Tužilaštvu BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара