Jahorina sve atraktivnija za turiste

Posle izuzetno uspešne zimske turističke sezone na Jahorini, koja je olimpijsku lepoticu vratila među vodeće planinske centre u regionu, letnja sezona je počela "Festivalom 365". Olimpijski centar tako najavljuje i novu koncepciju, kojom će Jahorina biti atraktivna destinacija čitave godine.

Odlični rezultati protekle sezone potvrđuju da Jahorina, zaista, vredi kao stotinu fabrika, i da se njeni potencijali ne iscrpljuju zimskom ponudom.

Dejan Ljevnaić, direktor OC "Jahorina" kaže da Jahorina već radi 365 dana u godini.

"Mi smo nametnuli jedan ozbiljan tempo. Jahorina se veoma brzo vratila na mapu evropskih ski-centara, imamo veliki broj zabavnih takmičenja, organizacija, raznih trka, jednostavno, spoj sporta, zabave, muzike", rekao je Ljevanić.

Zato se i očekuje da leto bude dostojno već postignutog. U planu je i povezivanje sa vodećim planinskim centrima regiona, i privlačenje novih investitora.

"Da sa jednim ski-pasom zimujemo, i na Torniku skijamo, i na Jahorini, i na Kopaoniku i na Staroj planini, da jednostavno, gosti kad dođu u Srbiju, da znaju da su došli i na Jahorinu, kad dođu na Jahorinu, da znaju da su došli u Srbiju", kaže Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Jahorinu naredne godine očekuje Zimska olimpijada za mlade, i ponovo veliki, zimski, "Egzit". Vodeća je turistička destinacija u Republici Srpskoj, u čiju su se knjigu gostiju, već upisali turisti iz 54 zemlje.

Odavde može da se pozdravi i Zlatibor, jer je sa ovog vrha, vidljiv i Tornik, a Ravna planina i Jahorina, uskoro će biti umrežene novim skijalištima i žičarama, a najbolji pokazatelj svih promena koje se dešavaju na olimpijskoj lepotici, možda je činjenica da su cene nekretnina , od prošle godine, porasle čak četiri puta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво