Dva zemljotresa u Grčkoj

Grčku su pogodila dva zemljotresa - jedan na jugu, kod Peloponeza, drugi na severu, nedaleko od Soluna, preneli su grčki mediji. Nema izveštaja o šteti, niti o povređenima.

Najpre je zemljotres jačine 5,5 jedinica Rihterove skale pogodio rano jutros zapadni deo Peloponeza. 

Njegov epicentar bio je u moru, 37 kilometara jugozapadno od Pilosa, na dubini od 10 kilometara. Potres se osetio na celom Peloponezu.

Nešto kasnije, zemljotres jačine 4,3 jedinica pogodio je oblast severoistočno od Soluna, između Askosa i Evangelismosa. 

Epicentar je bio 34 kilometara od Soluna, na dubini od svega pet kilometara, tako da se snažno osetio i u samom gradu. Nakon glavnog udara, zabeležena su još dva naknadna potresa, jačine 3,7 i 2,7 jedinica Rihterove skale.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво