Zaev: Ako bude potrebno, tražićemo opoziv Ivanova

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da će, ako bude potrebno, pokrenuti proceduru za opoziv predsednika Đorđa Ivanova, kako se ne bi dovolilo "da bilo ko koči Makedoniju na evropskom putu".

Zoran Zaev je za TV stanicu Kanal 5 naveo da postoji želja za ukrupnjavanjem parlamentarne većine kao i da će pokrenuti proceduru za opoziv Ivanova samo ako budu morali.

Zaev je dodao da veruje da će makedonski građani doneti mudru odluku i da sada imaju šansu da izađu na referendum na kojem će, uveren je on, ogromna većina podržati perspektive koje su na dohvat Makedoniji nakon postizanja dogovora sa Atinom o novom nazivu te zemlje.

"Rezultat referenduma će biti obavezujući, što znači da ako se većina izjasni za, onda je sporazum validan, ali ako većina bude protiv, onda ratifikacija sporazuma kao ni dogovoreno ime ne važe", objasnio je Zaev za Kanal 5.

Dodao je da se nada da predsednik Đorđe Ivanov neće vršiti opstrukciju procesa koji slede, prenela je MIA.

Zaev je rekao da je sporazum ogroman dobitak za Makedoniju i pozvao građane da ga pažljivo pročitaju sporazum da bi, kako je rekao, uvideli da je doneto pravedno i mudro rešenje.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво