"Makedoniji uskoro zeleno svetlo za otvaranje pregovora sa EU"

Ekatarina Zaharijeva, zamenica ministra i ministarka spoljnih poslova Bugarske najavila je da bi Makedonija naredne sedmice mogla da dobije "zeleno stvatlo" za otvaranje pregovora o priključenju Evropskoj uniji.

"Tema proširenja će se razmatrati na sastanku Saveta. Ako Savet da zeleno svetlo, rešenje može biti potvrđeno na sastanku Evropskog saveta 29. i 30. juna ", rekla je Ekatarina Zaharijeva u intervjuu za bugarsku televiziju Nova.

Navodi da entuzijazam za proširenje među nekim članovima nije velika, ali je istakla da Makedonija zaslužuje da dobije jasnu perspektivu.

Dodaje da je nacionalni interes Bugarske stabilna Makedonija i stabilne komšije koje su na korak od NATO-a i EU.

Smatra da sporazum između Makedonije i Grčke neće ni na koji način ometati razvoj dobrosusedskih odnosa između Sofije i Skoplja.

Prema sporazumu Grčke i Makedonije novo ime te bivše jugoslovenske republike je "Republika severna Makedonija".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво