Vlada Republike Srpske snizila cenu goriva

Nova cena goriva će biti od 2,11 do 2,29 konvertibilnih maraka u zavisnosti od regije, distributera i vrste goriva, odlučila je Vlada RS.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluharović je novinarima nakon sednice vlade rekao da je deo distributera obećao da će sniziti cene goriva za pet feninga.

Iniciraće, rekao je, zajednički sastanak sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom trgovine FBiH Zlatanom Vujanovićem da bi razgovarali o rešenju pitanja koja se odnose na cenu goriva.

Distributeri u Republici Srpskoj razmotriće smanjenje marži koje sad iznose 22 feninga po litru.

Neki su se već odazvali pozivu, pa će cene goriva, zavisno od regije, biti od 2,11 do 2,29 KM", rekao je Gluhaković i naglasio da je gorivo u Srpskoj i dalje najjeftinije u regionu.

On je podsetio da je gorivo u Srpskoj najskuplje bilo 2012. godine kada je litar koštao 2,62 KM.

Gluhaković je istakao da u Republici Srpskoj nema monopola i istih cena goriva, jer svaki distributer sam odlučuje koliko će ih sniziti.

Najavio je da će od distributera iz FBiH tražiti da razmotre kupovinu goriva u Rafineriji nafte "Brod" da bi bilo jeftinije jer ga sada nabavljaju u inostranstvu, prenela je RTRS.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 15. jun 2018, 21:51)
anonymous [neregistrovani]

preskupo gorivo

Nasi ljudi a i novinari zaboravljaju da je pre 8 godina godina barel nafte kostao 150 dolara a cene su bile otprilike kao i sada.Tu zaista nesto ne stima i niko ne objasnjava zasto je i sada gorivo toliko skupo kada barel nije ni 80 dolara