Stejt department: Smena direktorke RTCG podriva slobodu medija

Sjedinjene Američke Države razočarane su zbog smene generalne direktorke crnogorskog javnog servisa Andrijane Kadije, saopštila je portparolka Stejt departmenta Heder Nauert na "Tviteru".

"Odluka Saveta RTCG da smeni generalnu direktorku Andrijanu Kadiju podriva slobodu medija, čija su reforma i očuvanje ključni za integraciju Crne Gore u evroatlansku zajednicu", navodi se u saopštenju Stejt departmenta. 

Savet Radio-televizije Crne Gore juče je razrešio funkcije generalnu direktorku te medijske kuće Andrijanu Kadiju, a za vršioca dužnosti generalnog direktora RTCG Savet je izabrao Božidara Šundića.

Evropska služba za spoljne poslove ocenila je da je smenjivanje direktorke protivno slobodi izražavanja i slobodi medija.

Andrijana Kadija je na sednici Saveta izjavila da je njeno smenjivanje nezakonito i da je ta odluka doneta zato što je politički nepodobna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи