Džaferović kandidat SDA, po volji Izetbegovića

Potpredsednik Stranke demokratske akcije i zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine (PS) BiH Šefik Džaferović biće kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za člana Predsedništva BiH na opštim izborima u oktobru.

Fena prenosi da je na Konvenciji SDA u Sarajevu Džaferović dobio 104 glasa, zamenik predsedavajućeg Doma naroda PSBiH Safet Softić 87 glasova, uz 22 nevažeća glasa.

Sarajevski portal Kliks ocenjuje da izbor Džaferovića kao kandidata SDA za Predsedništvo BiH nije nikoga iznenadio s obzirom na to da se već mesecima spekulisalo da predsednik SDA i aktuelni predsedavajući predsedništva BiH Bakir Izetbegović smatra da u "predsedničkoj stolici" treba da ga nasledi upravo on.

Navodi se da se Džaferović obratio članovima Konvencije nakon izbora i "zahvalio na ukazanom poverenju i kandidovanju za najvažniji funkciju u zemlji".

"Vaše poverenje za mene je velika čast i obaveza. Nije jednostavno biti kandidat za najodgovorniju funkciju najjače političke stranke", kazao je Džaferović.

On je rekao da je "uveren kako će pobediti u trci za člana Predsedništva BiH iz redova bošnjačkog naroda" i ocenio da je "SDA ozbiljna stranka na čijem čelu se nalazi Bakir Izetbegović".

"On će i dalje ostati šef tog tima. Ja poštujem ono što je radio i radi Bakir Izetbegović. Poštujem hijerarhiju unutar SDA", naveo je Džaferović.

Navodi se da je Šefik Džaferović (61) u poslednje 22 godine radio isključivo poslove vezane za političke funkcije.

Od 1996. do 2002. godine obavljao je poslove sekretara Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID), savetnika guvernera u Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), predsedavajućeg Skupštine ZDK i delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Džaferović je od 2002. godine poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, a u dva navrata nalazio se i na funkciji člana Kolegijuma Poslaničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Navodi se da je izbor Džaferovića kao kandidata SDA za Predsedništvo BiH usledio nakon što su se aktuelni član tog predsedništva Denis Zvizdić i supruga predsednika stranke Sebija Izetbegović povukli sa liste potencijalnih kandidata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи