Dodik sa Putinom: Rusija snažno podržava RS poštujući Dejton

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Sankt Peterburgu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i izjavio da "Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma".

Navodi se da je Dodik uputio Putinu poziv da poseti Banjaluku, a da je njihov sastanak protekao u atmosferi prijateljstva i razmeni mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj, BiH i regionu.

"Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obaveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj", izjavio je Dodik za RTRS.

Navodi se da je Dodik pre sastanka održanog na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu ocenio da Srpska ima "prijatelja u velikoj Ruskoj Federaciji i u imenu njenog predsednika Putina, s kojim se u kontinuitetu godišnje sastaje barem dva puta".

Dodik je istakao da njegovo prisustvo na Forumu u Sankt Peterburgu, čiji je pokrovitelj Putin, ima veliki značaj za Srpsku, jer se tamo masovno okupljaju biznismeni, državnici, političari, bankari i zvanice iz celog sveta.

Dodik se ranije danas sastao sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, kojeg je pozvao da dođe u Banjaluku na političko-privredni skup koji bi trebalo sa bude održan u septembru.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи