Krstičević primljen u Kuću slavnih američke Ratne škole

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević primljen je u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

Krstičević je prvi hrvatski oficir koji je primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD i prvi hrvatski ministar odbrane, koji je dobio to priznanje, prenosi Hina.

"Ovo je veliko priznanje za mene, za hrvatsku vojsku i za celu hrvatsku državu", rekao je Krstičević, koji je školovanje u toj američkoj obrazovnoj instituciji završio 1998. godine.

Svečanost je održana u vojnoj bazi Karlaj u Pensilvaniji, a američki vojni izaslanik Robert Meters rekao je da "ko želi da uđe u Kuću slavnih mora da se istakne svojim doprinosom u služenju svojoj državi, te da se zalaže za saradnju sa SAD, što je posebno vidljivo u radu ministra Krstičevića".

U prostorijama Ratne škole izložene su fotografije i osnovni podaci o ministru Krstičeviću i ostalim polaznicima koji su dobili priznanje američke kopnene vojske.

Ratna škola kopnene vojske SAD je najviša obrazovna institucija Kopnene vojske SAD i osnovana je 1901. godine, navodi Hina.

Uz američke polaznike svake godine školu pohađa oko 80 međunarodnih studenata, vojnih oficira ili civilnih polaznika, iz savezničkih zemalja i bliskih partnera SAD sa svih kontinenata.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво