"Puno nepoznanica u pričama o gradnji auto-puta Beograd–Sarajevo"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je puno nepoznanica u pričama o gradnji auto-puta Sarajevo–Beograd, te da RS ima prioritete na drugim pravcima, a kao primer je naveo izgradnju auto-puta Banjaluka–Bijeljina ili granica sa Srbijom.

Kao drugi važan prioritet, Milorad Dodik je naveo izgradnju auto-puta od Višegrada do Istočnog Sarajeva.

Predsednik Republike Srpske kaže da su svi verovali da će Turska dati donaciju, a ne kredit za izgradnju auto-puta Sarajevo–Beograd.

"Ako bude prihvatljiv, apliciraćemo. Ukoliko ne, zašto bi to radili, naći ćemo neke druge izvore za izgradnju, povoljnije", naveo je Dodik.

Sporno je, kaže, to što svi govore da je auto-put "gotova stvar".

"Ne zna se iz kojih sredstava će se taj auto-put graditi. Ako smo slušali predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana pre par dana, govorio je o kreditu, ali ne i iznosu, kamatama, prihvatljivosti, grejs periodu... Ništa od toga ne znamo. Priča se samo kao da je auto-put gotova stvar", rekao je Dodik novinarima na otvaranju konferencije o Jasenovcu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи