Dodik: Kriza u BiH produbljena sve većim dolaskom migranata

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je BiH u "permanentnoj krizi sistema odlučivanja i nadležnosti", kao i da su problemi sa migrantima koje je Evropa rešila pre nekoliko godina, sada zadesili BiH.

Milorad Dodak je, gostujući na RTRS, izjavio da na teritoriji Republike Srpske neće biti stacioniran nijedan prihvatni centar.

"Imamo suštinski problem, a to je što je granica oduzeta entitetima. Entiteti nemaju mogućnost da upravljaju granicom, a onda zajednički nivo kaže – mi smo nadležni. Ako ste nadležni, što nam servirate te probleme, zašto ne obezbedite granicu, zašto ne zaustavite ulazak u BiH", rekao je Dodik.

Ocenio je i da su poruke lidera SDA Bakira Izetbegovića na skupu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Sarajevu, "jasan znak dobrodošlice izbeglicama sa Bliskog istoka".

Dodik je kao sporno nazvao pojavljivanje zastava BiH u sarajevskoj Zetri.

"Turska je pomagala Aliju Izetbegovića još tokom rata, i Turska i danas stoji žestoko iza svih politika koje provodi Bakir Izetbegović i SDA u celini. Kao što ste mogli da čujete Erdogana koji je rekao 'Mi odavde otići nećemo', a ko ih je zvao ovde? Mi nismo, a ako nisu ni Hrvati – onda ih nije zvala BiH nego Bakir Izetbegović i njegova politika", zaključio je Dodik.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво