Migranti stigli u izbeglički centar u Salakkovcu

Konvoj autobusa sa više od 270 migranata, među kojima su i deca, nakon višečasovne drame zbog zabrane ulaska u Hercegovačko-neretvanski kanton, stigli su popodne u izbeglički kamp Salakovac.

Konvoj su pratile jake policijske snage, a prisutni su bli i predstavnici UNHCR-a, Crvenog krsta i drugih nevladnih organizacija.

Portal Avaz je preneo da je novinarima zbranjen ulazak u krug izbjegličkog centra.

Migranti će u Salakovcu, gde je još juče bilo sve spremno za njih, napokon imati uslove za život dostojan čoveku.

Oni će u tom centru, kako se navodi, imati udobne nove krevete, kupatilo, kuhinju.

U centru su obnovljena tri objekta sa sedam paviljona i može da prihvati 296 osoba.

Migranti, koji su rano jutros krenuli iz Sarajevskog kantona, proveli su nekoliko sati na Ivan sedlu zbog toga jer im je bio zabranjen ulazak na teritoriju Hercegovačko-neretvanskog kantona, što je izazvalo žestoke reakcije zvaničnika Federacije i države BiH.

Autobusi su satima bili parkirani pored puta, a obezbeđivali su ih specijalci iz Sarajeva u deset kombija.

Policijski komesar MUP-a Sarajevskog kantona Mevludin Halilović izjavio je da su pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona vratili autobuse sa migrantima na Ivan sedlo, napominjući da takve odluke može doneti samo policijski komesar.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 18. maj 2018, 17:40)
anonymous [neregistrovani]

Mislim

Ako su migranti pravoslavne vere, odobravam da se prihvate jer su oni najvishe stradali i proganjani. Mislim, nisam ni protiv drugih ali je bliza koshulja od kaputa.

(petak, 18. maj 2018, 16:21)
anonymous [neregistrovani]

Republika Srpska...

...poslije Srbije,koja je pristala dobrovoljno,pocelo je sa naseljavanjem ,nekih iz daleka,i Bosne i Hercegovine,sve pod plastom privremenog smjestaja uz,na zalost najminimalniju,pomoc zajednicki Prijatelja im iz Brisela,Berlina i Vasingtona,tesko se drzavama,kako oni "moderno" ih zovu,Zapadnog Balkana...ili Srbiji i Srpskoj.

(petak, 18. maj 2018, 16:20)
Воронцов [neregistrovani]

Да ли је неки рат могао бити више бесмислен од рата у БиХ

Сваки рат јесте страшно зло али рат деведесетих у БиХ био је врхунска бесмисленост. Тај рат је донео погибију, страдање и прогонство домаћег становништва. Потом су масовно кренули да се селе по свету и земља остаје без народа. И сад им још довлаче избеглице ?