Plenković: Važno da se odnosi Hrvatske i Srbije relaksiraju 

Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je učestvovao na samitu EU – Zapadni Balkan u Sofiji, izjavio je da je na marginama tog skupa kratko razgovarao sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i istakao da je važno da se odnosi dveju država relaksiraju.

"Činjenica je da Srbija pregovara, predstoji joj još puno rada, važno je da se odnosi relaksiraju. Treba biti fer i strog, ali moramo otvarati dinamičnu perspektivu ubrzanja kretanja naših suseda prema EU, a ne usporavanja", naveo je Plenković nakon samita.

Izrazio je zadovoljstvo što je Sofijskom deklaracijom pozdravljena inicijativa Hrvatske da naredni ovakav skup bude održan u Zagrebu 2020. godine.

"Zadovoljan sam što je u zaključcima Sofijske deklaracije pozdravljena inicijativa Hrvatske da se sastanak 2020. održi u Zagrebu. To je snažna poruka naše vlade i Hrvatske", rekao je hrvatski premijer.

Ocenio je da je ta politička poruka, kako je rekao, daleko najvažnija i najbitnija.

"Hrvatska je od Soluna pa do danas prošla transformaciju i naš primer je model za naše susede", rekao je i dodao da je "evropski put suseda garancija razvoja Hrvatske".

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 18. maj 2018, 13:07)
anonymous [neregistrovani]

Najbolje je,

da Plenkovic zivi u stvarnosti i da gleda buducnost.

(četvrtak, 17. maj 2018, 18:17)
anonymous [neregistrovani]

model????????

koji model daje hrvatska?????? Progurali je saveznici iz Nemacke da ponovo budu na istoj strani privreda i vladavina prava su vam nula vi sada ne ispunjavate te tadasnje uslove