Direktor klinike smenjen zbog zamene beba u Podgorici

Klinički centar Crne Gore pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre u slučaju zamene bebe, jer u toj zdravstvenoj ustanovi osnovano sumnjaju da je reč o sabotaži. Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić razrešen je dužnosti.

"Povodom do sada nezabeleženog incidenta u Odeljenu za terminsku novorođenčad, razrešen je sa dužnosti direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo", navodi se u saopštenju crnogorskog Ministarstva zdravlja, prenosi portal RTCG.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović zatražio je hitnu smenu direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislava Miketića, zbog slučaja zamene beba prilikom otpusta iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Navodi se da je nedopustivo da se u 21. veku dešavaju takvi propusti, i da za to teret odgovornosti moraju poneti svi koji učestvuju u organizaciji rada i nadzoru nad sprovođenjem važećih protokola.

Ranije danas Klinički centar Crne Gore pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre u slučaju zamene bebe, jer u toj zdravstvenoj ustanovi osnovano sumnjaju da je reč o sabotaži.

Zbog propusta je, kako je saopšteno, dužnosti razrešena načelnica i glavna sestra odeljenja, a protiv njih su, kao i protiv dežurnog lekara-neonatologa spornog dana, pokrenuti disciplinski postupci.

RTCG podseća da ovakav incident do sada nije zabeležen u KCCG.

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore juče je sa majkom iz porodilišta otpuštena tuđa beba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво