Podgorica, otpuštena iz porodilišta sa tuđom bebom

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se nečuvena situacija pošto je sa majkom otpuštena tuđa beba, javila je RTCG.

Iz KCCG je tim povodom saopšteno da će ubuduće prilikom otpusta, pored majke, prisustvovati još tri osobe sa klinike – jedan neonatolog i dve medicinske sestre.

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište KCCG, porodilja i njen suprug nisu ni slutili da dete nije njihovo, a prvi je posumnjao otac koji je primetio da je beba mnogo sitnija.

Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu devojčicu i videla da im broj narukvice nije isti.

Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dete.

U KCCG potvrdili su da je došlo do zamene beba.

"Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen", saopšteno je iz KCCG.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju je odmah izvestio upravu KCCG a protiv odgovorne sestre pokrenut je disciplinski postupak, radi promene radnog mesta i suspenzije.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 17. maj 2018, 21:20)
Maja HN [neregistrovani]

Razocarana majka

Porodila sam se pre 8 meseci u KBC Podgorica , slobodno mogu reci da citavo medicinsko osoblje neljubazno, drsko i nervozno. Sve pohvale za vojnu bolnicu Meljine.

(četvrtak, 17. maj 2018, 19:45)
anonymous [neregistrovani]

Mislim

Samo jedno upozorenje za Ninu i Sofi, kad postanete majke onda mozete komentarisati o majkama. Sada samo mozemo da komentarisemo ko nije uradio svoj posao, ministar ili osoblje klinickog centra. Na prvi pogled, ministar ne obilazi klinicki centar, da ga obilazi, ne bi izgledao prljav i zbog prljavstine mogu se desavati ovakve stvari.

(četvrtak, 17. maj 2018, 12:04)
Воронцов [neregistrovani]

Наравно да су криви запослени

Мајка након порођаја може бити и у стању збуњности и да се отежано сналази. Зато је на запосленима да раде савесно свој посао.

(četvrtak, 17. maj 2018, 11:51)
anonymous [neregistrovani]

Re: Osudjujuci genijalci

Ma šta kažeš?
Gde to ima u svetu da drugi vode računa o tebi, više - nego ti sam o sebi???
Odgovornost medicinskog personala je neosporna ali nebrižnost roditelja je u ovom slučaju neshvatljiva. Iznosiš dete iz porodilišta, a broj mu ne proveriš...Ej bre!
A da ne kažem da bi trebalo da tražiš da ga raspoviju i lepo pogledaš pre nego ga uzmeš. 

(četvrtak, 17. maj 2018, 11:36)
anonymous [neregistrovani]

osudjujuci genijalci

Zasto da ne, hajdemo svi sad da okrivimo majku. Sistem ne bi smeo nikome ni po koju cenu da dozvoli ovakvu gresku, majka ovde nije nista kriva.

(četvrtak, 17. maj 2018, 01:45)
Nina [neregistrovani]

Majka

Zar je moguće da majka nije prepoznala bebu ?!?!?

(sreda, 16. maj 2018, 23:18)
Sofi [neregistrovani]

Pogledaj bebu

Pa zar je cekala da dodje kuci i pogleda bebu ?