Stoltenbeg o Makedoniji: Prvo rešiti problem imena, pa poziv za članstvo

Ako Makedonija reši pitanje imena sa Grčkom, NATO će zvanično pozvati Skoplje u članstvo, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg u intervjuu grčkoj agenciji ANA.

"Pozdravljam veliku političku podršku za rešavanje pitanja imena Makedonije i ako se to pitanje reši, NATO će pozvati Makedoniju da postane njen član", rekao je Jens Stoltenberg, novinarima u Briselu.

Stoltenberg je komentarisao grčko-turske odnose, izrazivši zabrinutost zbog ponovljenih incidenata u Egejskom moru.

"Ali, takođe, čestitam na direktnoj komunikaciji između grčke i turske vlade i nadam se da će se razlike rešiti u okviru dijaloga i saradnje", dodao je generalni sekretar Alijanse.

Dodao je da NATO takođe služi kao forum za pridruživanje Grčkoj i Turskoj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво