Dodik: Reakcije na hapšenje Dudakovića – dokaz podele u BiH

Milorad Dodik je ukazao da skoro nije bilo nijednog političkog subjekta iz Federacije BiH koji bi imao snage da nešto kaže osim da veliča Atifa Dudakovića, nekadašnjeg komandanta Armije BiH koji je juče uhapšen zbog zločina nad Srbima.

Reagovanja političkih faktora u Federaciji BiH na hapšenje Atifa Dudakovića, ratnog komandanta Petog korpusa nekadašnje Armije BiH, dokaz su duboke podele po nacionalnoj osnovi u Bosni i Hercegovini, ocenio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Gotovo da nije bilo nijednog glasa političkih subjekata iz FBiH koji bi mogli ili imali snage da nešto kažu u tom pogledu, osim da veličaju Atifa Dudakovića za kojeg je Tužilaštvu BiH trebalo 12 godina da ga prepozna na video-kaseti kada govori 'spali sve što je srpsko' ", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, bez obzira što ratni zločini ne zastarevaju, pravda mora da dođe u trenutku koji je adekvatan.

"Mnogi srpski zvaničnici, vojnici i političari optuženi su i osuđeni za ratne zločine u Hagu ili Sarajevu po takozvanoj komandnoj odgovornosti. Ta komandna odgovornost kao da ne postoji za druge koji su bili u tzv. Armiji BiH", rekao je Dodik.

Dodao je i da je proces protiv Nasera Orića pred Sudom BiH ozbiljna farsa pravosuđa, kao i da veruje da će se tako nešto slično pokušati i sa Dudakovićem.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво