Krstičević: Odluka Srbije neopravdana, Vulin i ja smo dva sveta

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević smatra neopravdanom odluku Vlade Srbije prema kojoj nije dobrodošao u Srbiju do daljeg, jer su, kaže, on i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin "dva različita sveta".

Damir Krstičević tvrdi da "nikada nikoga nije vređao, nije rekao nešto što nije istina i nije odlazio u Srbiju, niti nešto loše govorio".

Krstičević kaže da su on i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin "dva različita sveta", prenosi Hina.

"Ja sam fokusiran na razvoj i na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje sistema državne bezbednosti kao interesa Republike Hrvatske. U poslu se uvek vodim vrednostima, odgovornošću i što je najbitnije da nikad ne činim drugom nešto što ne bih da neko drugi čini meni", rekao je Krstičević.

Hrvatska agencija navodi da je Krstičević, koji je prisustvovao okruglom stolu "Sećanje na štabnog generala Janka Bobetka" u Hrvatskoj vojnoj školi "Dr Franjo Tuđman", rekao da je "takav bio i u domovinskom ratu, nakon prisilnog odlaska u penziju i rada u privatnom sektoru i danas kao ministar odbrane".

"Odluka hrvatske vlade bila opravdana"

Krstičević je ocenio da je odluka vlade u Zagrebu o zabrani ulaska srpskog ministra Vulina na teritoriju Hrvatske bila opravdana.

"To je bio naš odgovor na provokacije od strane Vulina", rekao je Krstičević.

Tvrdi da bi to "uradila svaka savremena, moderna država, koja vodi računa o svom suverenitetu, dostojanstvu i o nacionalnim interesima".

"Međutim, ova odluka je neopravdana, ovo je odluka Vlade Republike Srbije. Ja sa njom mogu da se nosim i ona više govori o njima", rekao je Krstičević.

Upitan kako komentariše razloge odluke srpske vlade, Krstičević je odgovorio da su "možda razlozi njegovo učestvovanje u domovinskom ratu, što je bio komandant 4. gardijske brigade, a može da bude još mnogo razloga", dodavši da "ono što je radio i sada radi – časno služi Hrvatskoj".

Na pitanje kako vidi dalju saradnju sa Srbijom, hrvatski ministar odbrane je rekao da je on "uvek za saradnju".

Krstičević je naveo i da je u stalnom kontaktu sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, koga "treba pitati kakav će biti hrvatski odgovor".

Vlada Srbije odlučila je danas da Damir Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju.

Takva odluka je doneta kao odgovor na notu hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova o zabrani ulaska Aleksandra Vulina u tu državu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво