Keleminec ponovo provocira, najavio obraćanje ispred SNV-a

Predsednik ekstremno desne Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec najavio je da će ponovo održati pres konferenciju, ispred sedišta Srpskog narodnog vijeća, gde je već nekoliko puta dovodio svoje pristalice koji su palili list Novosti, inače, glasilo tog veća.

Protiv njega je zbog tih ranijih incidenata podneta krivična prijava, ali uprkos tome, on će se ponovo danas naći ispred sedišta SNV-a kako bi saopštio javnosti da je njegovo hapšenje u nedelju nedaleko od Jasenovca, "naredio zastupnik SDSS-a u Saboru i predsednik tog veća, Milorad Pupovac".

Pupovac je naredio njegovo hapšenje, smatra on, a premijer Andrej Plenković ga je izvršio, stoji u pozivu za novinare.

Tvrdi da je u pritvoru pretučen i da je intervenisala Hitna pomoć.

Ekstremista Keleminec je priveden u nedelju kod Novske, nadomak Jasenovca, nakon što je, kako je saopšteno, vređao policiju i na taj način narušio javni red i mir.

"Prilikom zaustavljanja dva automobila u mestu Uštice u opštini Jasenovac, u kojima je bilo desetak osoba, a među njima i 53-godišnjak koji je odmah nakon izlaska iz automobila negodovao, vređao policijske službenike i kršio javni mir i red. Zbog tih prekršaja uz sredstva prisile priveden je u nadležnu policijsku stanicu", saopšteno je iz policije.

Inače, Keleminec je najavljivao da će sa svojim sledbenicima doći u Jasenovac na dan održavanja državne komemoracije žrtvama logora u Jasenovcu, ali ga je očito u tome sprečila policija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво