Pupovac dobio imejl u kojem ga pozdravljaju sa "Za dom spremni"

Poslanik u Saboru i predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac dobio je u nedelju imejl u kojem ga neko ko se predstavlja kao Mladen Kostić pozdravlja sa pokličem "Za dom spremni" i navodi da je to "prastari hrvatski pozdrav".

"Juče u 2.05, dobio sam imejl u kojem me neko s imenom Mladen Kostić pozdravlja sa ZDS i navodi da je 'ZA DOM SPREMNI prastari HRVATSKI pozdrav!!!", napisao je Pupovac na svom Fejsbuk profilu.

Ističe da "nije prvi put, od ovog nekog", a nije "prvi put ni od drugih nekih".

"Nije prvi put imejlom, ni Fejsbukom, ni pismom, a ni na ulici. Verovatno nije prvi put ni na dan sećanja na žrtve jasenovačkog logora, a nisam siguran da li je prvi put da se to šalje na znanje predsednici, premijeru i predsedniku Sabora. Prvi put sam odgovorio i objavio", naveo je Pupovac.

Objašnjava da je to učinio, kako kaže, tek da se vidi koliko smo se navikli na to da je normalno da se i u vreme i na mestu komemoracije žrtvama genocida/Holokausta i ratnog zločina veliča pokret i režim koji je za njih odgovoran.

"Uprkos odluci Ustavnog suda i odredbi Krivičnog zakona prema kojoj je to kažnjivo delo. Osuda zločina u Jasenovcu bez osude ovog pozdrava bilo gde i bilo kad se on pojavljivao, nije potpuna", poručio je Pupovac i dodao:

"Iskazivanje pijeteta žrtvama jasenovačkim bez osude svega što veliča zločinačku NDH i ustaški pokret, predstavnici naroda žrtava i antifašisti kojima se šalju ovakve poruke teško mogu doživeti kako bi trebalo."

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво