Pupovac pomenuo "Bljesak" i "Oluju" u Saboru, desničari negodovali

Poslanik i predsednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac prekinuo je svoje izlaganje u parlamentu zbog dobacivanja opozicionih poslanika, nakon što je spomenuo "Bljesak" i "Oluju".

Milorad Pupovac je podržao Dragana Jelinića za novog državnog tužioca i upozorio da treba obezbediti veća finansijska sredstva za rad tužilaca i obezbediti da budu oslobođeni pritisaka.

"Klub SDSS-a očekuje da u tom pitanju nema ni podsticaja ni ometanja, a, nažalost, mnogi predmeti za ratne zločine čekaju i kada je u pitanju 'Bljesak', gde niko nije odgovarao niti za jedan zločin počinjen prema srpskim civilima, i kada je u pitanju 'Oluja', kada niko nije odgovarao ni za masovne progone i ubistva", rekao je Pupovac, preneo je Jutarnji list.

Na pomen ratnih operacija hrvatske vojske i policije "Bljesak" i "Oluja", tokom kojih je iz Hrvatske proterano više stotina hiljada Srba, desničari u Saboru su negodovali i dobacivali Pupovcu, pa je on prekinuo svoje izlaganje.

Iz saborske opozicije, naime, juče su ocenili neozbiljnim izbor Jelinića za državnog tužioca u poslednjem trenutku, ističući da to ostavlja sumnju u nezavisno pravosuđe.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи