Rumunija premešta ambasadu u Jerusalim

Vlada Rumunije odlučila je da premesti u Jerusalim ambasadu svoje zemlje u Izraelu i kada se to dogodi biće prva zemlja EU koja će to učiniti, sledeći primer SAD.

Šef socijaldemokrata na vlasti Liviu Dragnea je izjavio da je "odluka doneta i da počinju procedure", preneli su mediji u svetu.

Prema pisanju Jerusalim posta, odluka o tome je doneta u sredu uveče, kada je usvojen dokument o početku postupka premeštanja ambasade u Jerusalim, iako zvanično ta odluka nije saopštena. 

Vladin portparol nije želeo da komentariše taj dokument koji je, kako se navodi, usvojen u odsustvu ministra spoljnih poslova Teodora Melescanua, koji se nalazi u poseti Tunisu.

Predsednik SAD Donald Tramp najavio je u decembru prošle godine da će njegova zemlja izmestiti ambasadu u Jerusalim.

Primer je sledila Gvatemala samo nekoliko sedmica kasnije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво