Đukanović dobio većinu u više gradova i opština

Prema konačnim podacima crnogorske Državne izborne komisije aktuelni predsednik vladajućeg DPS-a Milo Đukanović osvojio je na predsedničkim izborima 53,9 odsto glasova.

Mladen Bojanić je imao podršku 33,4 odsto birača, Draginja Vuksanović 8,2 odsto, Marko Milačić 2,8, Hazbija Kalač 0,8, Vasilije Miličković 0,48 i Dobrilo Dedeić 0,4 odsto glasova.

Đukanović je ubedljivo pobedio u Ulcinju, Rožajama, Plavu, Gusinju, Petnjici i Andrijevici. Preko 50 odsto glasova dobio je u Podgorici, Bijelom Polju, Baru, Tivtu, Cetinju, Danilovgradu, Nikšiću, Šavniku, Mojkovcu, Žabljaku i Pljevljima.

Prema podacima DIK-a, Đukanović je većinu dobio i u spuškom zatvoru, gde je od 508 pritvorenika i zatvorenika, osvojio 316 glasova.

Opozicija je imala više glasova u Herceg Novom, Kotoru, Budvi, Beranama, Kolašinu i Plužinama.

I pored male izlaznosti, opozicioni kandidati su imali više glasova u svim gradovima gde opozicione partije imaju vlast. U Budvi je Đukanović doživeo veliki poraz jer je dobio samo 43 odsto glasova.

U Podgorici, koju očekuju izbori za mesec dana, Đukanović je imao blagu prednost nad ostalim kandidatima uz manju izlaznost Podgoričana nego na parlamentarnim izborima, kada je opozicija imala značajnu prednost.

broj komentara 7 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. apr 2018, 17:12) - anonymous [neregistrovani]

Djekna

30% manjine ostalo podrska NATO i drzave CG i jos malo nekih glasova = 54% MILO
"Cista racunica i pobjeda"

(ponedeljak, 16. apr 2018, 13:55) - anonymous [neregistrovani]

Nije vazno kako je ko "glasovao", kako kazu "braca" hrvati, vec.....

.....je vazno, ko je brojao - glasove!!!

(ponedeljak, 16. apr 2018, 12:52) - anonymous [neregistrovani]

Molim Srbe iz CG..

.. da mi objasne jednu stvar?

Ako u Andrijevici ima 3,127 (61.66%) Srba i 1,646 (31.46%) Crnogoraca i Milo ubedljivo pobedio, za koga su glasali Srbi iz Andrijevice? 

(ponedeljak, 16. apr 2018, 12:40) - milan lala [neregistrovani]

Izbori i cestitke

A sta bi da je neko drugi pobedio Mila, da su "nedaj Boze" drukcije glasalo : pa povuklo bi se naprimer priznanje kvazi drzave "kosove ", i odnosi sa bratskom Srbijom odmah bi se popravili , SPC i njeno svestenstvo nebi se proganjali , a pomirili bi se i sa Rusijom, cak bi i u UNESKO glasali da crkve i manastiri na KiM pripadaju Srbima, a ne kao sto su glasali da pripadnu Albancima. Mozete li vi da zamislite ljudi negativne posledice od jedne takve promene da je Milo nekim cudom "nedaj Boze " izgubio a da ne govorim o povlacenju clanstva u "mirotvorackoj " NATO organizaciji . Eh kakva bi to "steta bila" da je Milo izgubio "nedja Boze " uzasno i pomisliti sta se moglo izgubiti . Sretan vam izbor pozdravlja gospodin tachi i ostali "drzavnici" iz Pristine .

(ponedeljak, 16. apr 2018, 12:07) - neny [neregistrovani]

Manjine za Djukanovica

Za Djukanovica glasaju drzavni sluzbenici, penzioneri i manjine. Dovoljno da dosegne 50+x%. A posteni nek' se zapitaju, koji interes je Albancima da glasaju za Djukanovica????

(ponedeljak, 16. apr 2018, 11:53) - anonymous [neregistrovani]

Црна гора

"Ђукановић је убедљиво победио у Улцињу, Рожајама, Плаву, Гусињу, Петњици и Андријевици."
Све општине, осим Андријевице, где већину чине Бошњаци и Албанци.

(ponedeljak, 16. apr 2018, 11:33) - Vukosav [neregistrovani]

Cista pobjeda kao suza

Svaka cast Crnogorci na postenom glasanju a Djukanovicu velika cestitka na historijskoj pobjedi! Naj bolji politicar je dokazao da opozicija nema sanse a manjine sve manje izgleda da imaju neka prava!