Mađarska policija otkrila sedam ilegalnih migranata na Kelebiji

U teretnom vozu koji je stigao iz Srbije, na železničkoj stanici Kelebija, mađarska policija otkrila je sedam ilegalnih migranata.

Ilegalni migranti su se krili među teretom u jednom od vagona.

Prilikom privođenja naveli su da su pakistanski državljani, iako nisu posedovali nikakva dokumenta.

U skladu sa mađarskim zakonima, migranti su sprovedeni do tranzitne zone za azilante koja se nalazi na mađarsko-srpskoj granici.

Pripadnici granične policije Mađarske na prelazu Reske (Horgoš) tokom vikenda su sprečili devet pakistanskih migranata da, skriveni u dva srpska i jednom makedonskom kamionu, ilegalno uđu u Mađarsku.

S obzirom da državljani Pakistana nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj, svi su dovedeni u tranzitnu zonu za azilante u blizini prelaza Reske–Horgoš gde mogu da podnesu zahtev za azil ili se vrate u Srbiju.

Prema svedočenjima vozača kamiona, migranti samostalno skidaju carinske plombe sa kamiona, skrivaju se u teretnom prostoru i prave nevolje prevoznicima koji snose odgovornost pred mađarskim pograničnim organima.

Sve češća otkrića migranata u kamionima na granici usporavaju rad pograničnih službi u Mađarskoj i produžavaju zadržavanje teretnjaka na Horgošu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара