Slovenačkom kokainskom klanu nova, osuđujuća presuda

Okružni sud u Ljubljani osudio je u ponovljenom suđenju na višegodišnje kazne zatvora pripadnike narko-grupe koja je bila povezana sa Darkom Šarićem.

Ljubljanski Okružni sud osudio je Dragana Tošića na 16,5 godina zatvora zbog trgovine drogom i reketiranja, jer je utvrdio da je Tošić, glavnoosumnjičeni u procesu "Balkanski ratnik", bio vođa lanca za trgovinu drogom i povezan sa narko-bosom Darkom Šarićem.

Kako prenosi slovenačka agencija STA, osim Tošića, sud je proglasio krivim i Dragana Beljkaša i Jakoba Remškara i osudio ih na 16,5, odnosno 11,5 godina zatvora.

U istom procesu osuđene su još tri osobe za trgovinu drogom i reketiranje, dok je šest osoba osumnjičeno za trgovinu drogom.

Trinaest osumnjičenih je osuđeno za trgovinu i proizvodnju droge, dok sudija još nije izrekao presudu za još dvojicu optuženih.

Kako se navodi, presuda nije konačna, a vreme koje su optuženi proveli u pritvoru računaće se kao deo zatvorske kazne.

Optuženi su uhapšeni u maju 2010. godine u saradnji sa srpskim organima i američkom agencijom za suzbijanje narkotika DEA.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво